Patrzymy władzy na ręce - Straż Miejska - fotoradar
Zwiń
X
-
Patrzymy władzy na ręce - Straż Miejska - fotoradar
Wczoraj około 18 podjechałem coś tam załatwić na Ochocie i zaintrygował mnie stojący na chodniku pojazd Straży Miejskiej prowadzący kontrolę przy pomocy fotoradaru. Zainteresowałem się nim bo stał na zakazie zatrzymywania się i postoju i na chodniku, ustawiony przodem przeciwnie do kierunku ruchu. Zrobiłem panom strażnikom kilka zdjęć i wysłałem dziś zapytanie do Komendanta Straży czy takie działanie jest zgodne z prawem. Zastanawiam się nad tym bo w rozmowie telefonicznej z oficerem dyżurnym WDR KSP dowiedziałem się, że żaden pojazd uprzywilejowany nie prowadzący akcji mającej na celu ratowanie życia lub mienia nie może poruszać się czy być zaparkowany niezgodnie z przepisami.
Nadmieniam też, że SM regularnie w tym miejscu daje mandaty za nieprawidłowe parkowanie.
Ciekawe co o tym sądzicie?
-
-
Nie wiem czy ktoś się tym przejmie... Zresztą Policja też tam często suszy, bo jest 50 a trzypasmówka z w miarę nowym asfaltem kusi... Zresztą ostatnio wogóle na Al. Jerozolimskich od Dw. Zachodniego do Piastowa to chyba codziennie ze 3 nieoznakowane "czeszą"...
BTW.
Przecież prowadzą akcję "ratującą życie" :diabelski_usmiech . Fotoradar oznacza że wszyscy zwalniają, czyli jadą poniżej ograniczenia, czyli zmniejsza się ryzyko wypadku, czyli też ryzyko wypadku śmiertelnego :wink: .
BTW2
Zresztą światła przed Zachodnim są na tyle długie i tak ustawione, że jak jedziesz od Zawiszy szybciej niż jakieś 60 km/h to i tak trafiasz na czerwone...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Napisz do poboczem.pl, oni lubią takie tematy poruszać i zawsze wysyłają zapytanie do odpowiednich słuzb o ustosukowanie się, prędzej napewno im odpiszą niż tobie :|
[ Dodano: Sro 25 Sie, 10 14:44 ]
A propos:
:shock:Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
To trochę z innej beczki, ale mało to razy policja suszy stojąc na fragmencie jezdni wyłączonej z ruchu, np. przy zjeździe z wiaduktu nad stażyniakiem w stronę żaby.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
władza 'władzy' nic nie zrobi..
ulica Sienkiewicza Siedlce...jedzie sobie SM.. parkuja... na miejscu dla niepelnosprawnych :shock: wyszli z auta,myslalem ze beda czesac za parkowanie... a oni do sklepu :shock: 8)
zaluje ze pare fotek nie zrobilem :?sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Tymczasem mam potwierdzenia, że przyjęli moje zgłoszenie, zobaczymy co będzie dalej. Dla mnie sprawa wygląda tak, że jeśli będzie trzeba pójdę osobiście do Komendanta po wyjaśnienia.
[ Dodano: Sro 15 Wrz, 10 09:52 ]
Dostałem pismo wyjaśniające całą sytuację. Skan umieszczę jutro. Wynika z niego, że... niespodzianka :wink:
[ Dodano: Pią 17 Wrz, 10 12:18 ]
No i... nie umiem załączyć pdfa do forum ops: Jak ktoś pomoże to pokażę co mi odpisano
[ Dodano: Pon 20 Wrz, 10 14:00 ]
Takie coś do mnie wysmarowali. Ładnie. Ustawodawca do...
[ Dodano: Pon 20 Wrz, 10 14:03 ]
Coś chyba pomieszałem, wklejam jeszcze raz link: http://tinypic.pl/4c9ldwivepyd
Komentarz
-
Komentarz